Hrnčeková knedľa
Ingrediencie:
Verzia pre tlač

2 hrnčeky hrubej múky, 2 hrnčeky mlieka, 4 hrnčeky pokrájaných rožkov (cca 5 ks), 4 vajcia, 1 lyžička soli, petržlenová vňať, maslo na vymastenie a hrubá múka na vysypanie hrnčekov.

Postup prípravy:

Rožky nakrájame na kocky a necháme oschnúť. Múku zmiešame s mliekom, žĺtkami, soľou a posekanou petržlenovou vňaťou. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Do cesta vmiešame rožky a zľahka zapracujeme sneh. Hmotu rozdelíme do vymastených a vysypaných hrnčekov, plníme len do dvoch tretín. Hrnčeky vložíme do hrnca s vodou, ktorá musí siahať do polovice hrnčekov. Až voda začne vrieť, prikryjeme pokrievkou a varíme asi 30 minút. Keď sú knedle uvarené, hrnčeky vyberieme z hrnca. Necháme pár minút postáť a potom prudkým trhnutím hrnčeka knedle vyberieme a nakrájame na kolieska.