Hydinová roláda
Ingrediencie:
Verzia pre tlač

1000 g kuracích alebo morčacích pŕs, 100 g anglickej slaniny, 100 g šunky, 100 g syra, 1 jarná cibuľa, 2 vajcia, 5 sterilizovaných šampiňónov, polievková lyžica francúzskej horčice, 2 strúčiky cesnaku, 5 červených paprík, pol lyžičky bieleho mletého korenia, pol lyžičky soli, 2 polievkové lyžice masla.

Postup prípravy:

Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame na drobno. Šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky. Na lyžici masla osmažíme cibuľu a cesnak, pridáme šampiňóny a všetko osmažíme. K šampiňónom pridáme vajcia, osolíme a mierne okoreníme. Potom pridáme očistenú nakrájanú papriku. Všetko spolu premiešame, chvíľu osmažíme a potom odstavíme.

Vykostené nakrájané kuracie alebo morčacie prsia naklepeme a mierne osolíme. Potrieme horčicou, rozložíme na ne anglickú slaninu, šunku a syr. Nanesieme pripravenú šampiňónovú plnku, mäso zvinieme do rolády a previažeme niťou.

V pekáči rozohrejeme maslo a roládu na ňom opečieme. Potom podlejeme trochou horúcej vody a pečieme dozlatista. Počas pečenia prelievame roládu vypečenou šťavou. Po upečení odstránime niť a roládu nakrájame na plátky.