Karlovarská knedľa
Ingrediencie:
Verzia pre tlač

10 rožkov, 3 vajcia, soľ, mleté čierne korenie, 100 ml smotany, veľká hrsť zelenej petržlenovej vňate, 80 g masla.

Postup prípravy:

Rožky nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme, zalejeme smotanou a necháme vsiaknuť. Pridáme žĺtky, rozpustené maslo, petržlenovú vňať a premiešame. Nakoniec vmiešame sneh ušľahaný z bielkov so štipkou soli. Na dosku položíme mokrú utierku a hmotu na nej sformujeme do tvaru knedle. Pevne zamotáme do utierky a konce zaviažeme niťou. Knedľu v utierke vložíme do vriacej osolenej vody a varíme 30 minút. V polovici varenia knedľu obrátime. Uvarenú knedľu vyberieme z vody a necháme chvíľu odpočinúť. Potom ju vybalíme z utierky a nakrájame na plátky.