Mexický guláš
Ingrediencie:
Verzia pre tlač

50 dkg hovädzieho mäsa na guláš, 2 cibule, 3 lyžice kečupu, olej, 2 lyžice hladkej múky, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžičky sladkej mletej papriky, lyžička gulášového korenia, 1/2 lyžičky drvenej rasce, 1/2 lyžičky majoránky, masox alebo lyžica polievkového korenia, 10 dkg strúhaného syra.

Postup prípravy:

Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, vmiešame papriku a mäso nakrájané na kocky, za stáleho miešania opekáme. Zasypeme múkou a necháme trochu opražiť. Potom pridáme rascu, prelisovaný cesnak, gulášové korenie, masox alebo polievkové korenie, majoránku, kečup a zalejeme vodou na potrebné množstvo a varíme v tlakovom hrnci asi 45 minút až do zmäknutia mäsa. Nakoniec môžeme pridať malú plechovku sterilizovaného hrášku. Mexický guláš na tanieri posypeme strúhaným syrom a podávame s ryžou, alebo s pečivom.