Mleté rezne na víne
Ingrediencie:
Verzia pre tlač

50 dkg mletého mäsa, 1 vajce, strúhanka, 2 lyžice hladkej múky, hrsť koreňovej zeleniny (aj mrazenej), 5 lyžíc kečupu, 1 dcl bieleho vína, pol kocky masoxu, 1 lyžica ríbezľovej marmelády, 2 lyžičky sladkej papriky, soľ.

Postup prípravy:

V mise zmiešame mleté mäso, vajcia, múku, sladkú mletú papriku, zahustíme podľa potreby strúhankou a osolíme. Zo zmesi tvoríme malé rezne, ktoré na rozpálenom oleji opražíme z oboch strán. Mleté rezne vyberieme a na panvicu vložíme zeleninu nakrájanú na rezance. Zalejeme vínom a trochou vody, vložíme masox a kečup, marmeládu, mleté rezne a dusíme pod pokrievkou asi 20 minút. Mleté rezne na víne podávame s varenými alebo opekanými zemiakmi.