Pečeňové knedličky
Ingrediencie:
Verzia pre tlač

100 g pečene (hydinovej alebo bravčovej), 1 vajce, 10 g masla, soľ, mleté čierne korenie, 2 strúčiky cesnaku, majoránka, strúhanka podľa potreby.

Postup prípravy:

Do mixéra rozbijeme vajce, pridáme na kúsky nakrájanú pečeň a maslo. Rozmixujeme na hladkú hmotu a prelejeme do misky. Osolíme, okoreníme, pridáme roztlačený cesnak a toľko strúhanky, aby vzniklo cestíčko vhodnej konzistencie. Musíme počítať s tým, že po chvíli trochu zhustne, keď strúhanka nasiakne. Ak urobíme cestíčko redšie, môžeme ho do polievky pretlačiť cez strúhadlo a budeme mať v polievke pečeňovú ryžu. Ak je hustejšie, môžeme vymodelovať guľôčky, ktoré vhodíme do hotovej vriacej polievky a chvíľu povaríme.