Pikantná roštenka
Ingrediencie:
Verzia pre tlač

600 g hovädzej roštenky, 50 g údenej slaniny, soľ, mleté čierne korenie, sardelová pasta, hrubá múka, olej, 1 cibuľa, 100 g zeleru, 3 zrnká nového korenia, 1 bobkový list, 2 dl zeleninového vývaru, 20 g hladkej múky.

Postup prípravy:

Dobre odležanú, umytú, osušenú roštenku nakrájame na rezne hrubé asi 1 cm, mierne naklepeme, popreťahujeme hrubšími pásikmi slaniny, posolíme, okoreníme, z jednej strany potrieme sardelovou pastou a z druhej strany posypeme hrubou múkou. Na rozohriatom oleji prudko opražíme najskôr z pomúčenej strany, potom obrátime, pridáme cibuľu nakrájanú nadrobno, zeler nakrájaný na kocky, nové korenie a bobkový list. Podlejeme horúcim vývarom, prikryjeme a dusíme. Počas dusenia občas obrátime a podľa potreby podlejeme horúcou vodou. Mäkké roštenky vyberieme, odložíme, šťavu poprášime múkou, opražíme, zalejeme horúcou vodou a krátko povaríme. Mäso podávame preliate omáčkou a s opekanými zemiakmi.