Piškótové tiramisu
Ingrediencie:
Verzia pre tlač

1 l mlieka, 2 vanilkové pudingy, 2 balíčky piškót, 2 tvarohy (50 dkg), sáčok želatíny, 2,5 dcl kávy, 1 dcl rumu, cukor podľa chuti, kakao.

Postup prípravy:

Želatínu vsypeme do 2 dcl mlieka a za stáleho miešania zahrievame tak dlho, kým sa nerozpustí. Želatína sa musí iba rozpustiť, nesmie sa variť.

Zo zvyšného mlieka, cukru a oboch pudingov uvaríme puding podľa návodu, vmiešame mlieko so želatínou a všetko zmiešame s tvarohom. Za občasného miešania necháme zmes vychladnúť.

Zatiaľ si pripravíme kávu, do ktorej pridáme rum a osladíme podľa chuti. Formu alebo misu vyložíme vrstvou piškót namočených v káve a zalejeme vrstvou pripraveného krému. Takto vrstvy striedame, končíme vrstvou piškót, ktorú potrieme zvyškom krému. Povrch posypeme kakaom a necháme stuhnúť niekoľko hodín v chladničke.