Piškótový koláč s pudingom
Ingrediencie:
Verzia pre tlač

Cesto: 5 žĺtkov, 200 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 200 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 100 ml oleja, 100 ml studenej vody, sneh z 5-tich bielkov, 3 lyžice kakaa.
Puding: 800 ml mlieka, 2 vanilkové pudingy, 3 lyžice cukru, 1 vanilkový cukor.
Poleva: 700 g kyslej smotany s cukor podľa chuti.

Postup prípravy:

Najskôr si pripravíme puding (postupujeme podľa návodu na obale) a dáme ho trochu vychladnúť.
Piškótové cesto pripravujeme štandardným spôsobom. Zvlášť vyšľaháme žĺtky s cukrom a tiež zvlášť si ušľaháme tuhý sneh z bielkov. Potom premiešame žĺtkovú zmes s ostatnými surovinami na cesto a nakoniec zľahka zamiešame tuhý sneh. Asi 3 / 4 cesta nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Do zvyšného cesta pridáme kakao, premiešame a nalejeme cikcak na cesto svetlé. Ešte na surové cesto dávame po lyžiciach vlažný puding - opäť cik cak - ako to vyjde. Potom dáme koláč upiecť.
Na upečený ešte teplý piškótový koláč rozotrieme kyslú smotanu zmiešanú s cukrom a povrch posypeme kakaom. Necháme poriadne stuhnúť v chladničke a nakrájame.