Plnené bravčové guľky
Ingrediencie:
Verzia pre tlač

500 g mletého mäsa, soľ, mleté čierne korenie, 3 strúčiky cesnaku, 1/2 lyžičky drvenej rasce, 1 vajce, 150 g párkov, strúhanka, olej, 3 červené cibule, kečup, hlávkový šalát.

Postup prípravy:

Mleté mäso osolíme, okoreníme, pridáme pretlačený cesnak, rascu, vajce a dobre vymiešame. Párky pokrájame na 3 cm kúsky, každý zabalíme do vymiešanej mäsovej zmesi, vytvarujeme guľky a zľahka obalíme v strúhanke. Guľky pomaly vyprážame vo väčšom množstve rozohriateho oleja, vyberieme na mriežku a necháme odkvapkať. Umyté šalátové listy rozložíme na plytšiu misku, na ne uložíme guľky, pokvapkáme kečupom a posypeme očistenou pokrájanou cibuľou.