Sekaná so zeleninou
Ingrediencie:
Verzia pre tlač

70 dkg mletého mäsa, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 1 mrkva, 10 dkg zeleného hrášku, 1 lyžička mletého zázvoru, štipka pálivej papriky, 1 lyžička drvenej rasce, štipka mletej škorice, 1 lyžica kečupu, 1 lyžica worcesterskej omáčky, pol lyžičky cukru, soľ a korenie, olej, strúhanka.

Postup prípravy:

Obe cibule nakrájame na drobno a speníme na rozohriatom oleji. Polovicu cibule zmiešame s mletým mäsom, prelisovaným cesnakom, zázvorom, pálivou paprikou, drvenou rascou, škoricou, cukrom, kečupom a worcesterskou omáčkou. Osolíme, okoreníme a riadne premiešame. Ak je treba, zahustíme trochou strúhanky.

Z mäsovej zmesi vytvoríme šišku, do ktorej zabalíme mrkvu obsypanú hráškom. Šišku vložíme do pekáča na zvyšnú cibuľu, podlejeme troškou vody a upečieme v rúre.