Snehová torta
Ingrediencie:
Verzia pre tlač

7 vajec, 20 dkg vlašských orechov, 2 lyžice kakaa, 8 lyžíc cukru, kúsok masla, zavárané ovocie (mandarínky alebo broskyne)

Postup prípravy:

Zo 7 bielkov ušľaháme tuhý sneh a vmiešame do neho polovicu cukru a všetky nasekané orechy. Sneh rozdelíme na tri diely.

Tortovú formu vymažeme maslom. Vlejeme do nej prvú tretinu snehu a necháme v rúre ľahko vysušiť (pozor, sneh nesmie zhnednúť). Potom vysušený plát z formy vyberieme a tento postup opakujeme ešte dvakrát, až máme tri hotové snehové pláty.

Žĺtky vymiešame s druhou polovicou cukru a vmiešame kakao. Touto zmesou potrieme hotové snehové pláty a zlepíme ich na seba. Vrchný diel potrieme kakaovým krémom a poukladáme naň kompótové ovocie.