Print Options:

Batátové burgre, cviklovo-brusnicový dip (AIP, paleo)

Porcie3 ServingsČas prípravy5 minsČas varenia15 minsCelkový čas20 mins

Hamburger batáty + cviklovo-brusnicový dip

Burgre
 2 pl Avokádový olej ak nemáte, môže sa použiť olivový olej
 2 malé Batáty (cca 270 g)
 300 g Mleté mäsonajlepšie mix hovädzie+bravčové, ale môže byť ľubovoľné
 1 čl Soľ
Cviklovo-brusnicový dip
 3 ks Malé cvikle
 20 g Sušené brusnice
 20 g Voda
Burgre
1

Rúru predhrejeme na 200 °C.

2

Pekáč vymastíme olejom a poukladáme naň batáty nakrájané na cca 1 cm plátky.

3

Z mletého mäsa vyformujeme najprv guľky, ktoré na plechu stlačíme do tvaru burgrov. Posypeme soľou.
Pečieme asi 15 minút.

4

Burgre vytvoríme tak, že mäso vložíme medzi 2 plátky batátov. Môžeme podávať so šalátom a inou zeleninou.

Dip
5

Brusnice namočíme do vody. Pridáme cviklu a poriadne rozmixujeme. Dip podávame ako prílohu ku burgrom.

Nutričné hodnoty

Servings 3