Cícer (cez noc namočený vo vode) premyjeme. Dáme ho uvariť do mäkka. Ako alternatívu môžeme použiť cícer z plechovky (ktorý netreba variť).
Cibuľu a cesnak v mixéri rozmixujeme na drobno.
Vo väčšom hrnci zahrejeme 1 lyžicu oleja. Pridáme rozmixovanú cibuľu a cesnak. Opekáme asi 5 minút.
Pridáme soľ a všetky druhy korenín. Zalejeme vodou a pridáme tekvicu. Necháme variť pokiaľ tekvica nezmäkne (asi 20 minút).
Pridáme kokosové mlieko a rozmixujeme do krémova. Podávame s uvareným cícerom.
Ingrediencie
Postup
Cícer (cez noc namočený vo vode) premyjeme. Dáme ho uvariť do mäkka. Ako alternatívu môžeme použiť cícer z plechovky (ktorý netreba variť).
Cibuľu a cesnak v mixéri rozmixujeme na drobno.
Vo väčšom hrnci zahrejeme 1 lyžicu oleja. Pridáme rozmixovanú cibuľu a cesnak. Opekáme asi 5 minút.
Pridáme soľ a všetky druhy korenín. Zalejeme vodou a pridáme tekvicu. Necháme variť pokiaľ tekvica nezmäkne (asi 20 minút).
Pridáme kokosové mlieko a rozmixujeme do krémova. Podávame s uvareným cícerom.