Print Options:

Cold-Brew – ľadová káva pripravená studenou extrakciou (recept)

Porcie6 ServingsČas prípravy12 hrs

Cold-brew káva je nápojom pre skutočných fajnšmekrov. V letnom období príjemne schladí a jej chuť je nezameniteľná.

Navyše, káva chráni pečeň, pôsobí ako prevencia infarktu, či chráni proti cukrovke 2. typu. Tak prečo si nedopriať? :)

Cold-Brew ľadová káva studená extrakcia

 150 g Zrnková káva
 1,50 l Čerstvá voda
1

Pomelieme kávu (stupeň mletia nastavíme na najhrubší - nech má zhruba rovnakú hrúbku ako strúhanka).

2

Namletú kávu nasypeme do misky a pomaly zalejeme studenou vodou. Pomaly ale poriadne premiešame.

3

Misku prikryjeme utierkou a necháme aspoň 12 (ideálne 24) hodín odpočívať.

4

Zmes prefiltrujeme najprv cez sitko (odstránenie hrubej usadeniny) a potom cez kávový filter. Filter na kávu pred filtráciou prelejeme vriacou vodou (alternatívne môžete prefiltrovať cez lievik, v ktorom je látka).

5

Kávu skladujeme v uzatvárateľnej nádobe. V chladničke vydrží aj 3 týždne.

Nutričné hodnoty

Servings 6