Cold-brew káva je nápojom pre skutočných fajnšmekrov. V letnom období príjemne schladí a jej chuť je nezameniteľná.
Navyše, káva chráni pečeň, pôsobí ako prevencia infarktu, či chráni proti cukrovke 2. typu. Tak prečo si nedopriať? :)
Pomelieme kávu (stupeň mletia nastavíme na najhrubší - nech má zhruba rovnakú hrúbku ako strúhanka).
Namletú kávu nasypeme do misky a pomaly zalejeme studenou vodou. Pomaly ale poriadne premiešame.
Misku prikryjeme utierkou a necháme aspoň 12 (ideálne 24) hodín odpočívať.
Zmes prefiltrujeme najprv cez sitko (odstránenie hrubej usadeniny) a potom cez kávový filter. Filter na kávu pred filtráciou prelejeme vriacou vodou (alternatívne môžete prefiltrovať cez lievik, v ktorom je látka).
Kávu skladujeme v uzatvárateľnej nádobe. V chladničke vydrží aj 3 týždne.
Servings 6