Flapjack tyčinka: recept na banánovo-jablkový flapjack s mandľovým maslom

AutorHanka
Hodnotenie DifficultyZačiatočník

Máte chuť na zdravú maškrtu? Flapjack tyčinka je skvelou pochúťkou, či už chcete zahnať hlad v čase desiaty, olovrantu, alebo potrebujete rýchle raňajky.

Recept: Flapjack tyčinka
Porcie9 Servings
Čas prípravy10 minsČas varenia30 minsCelkový čas40 mins
 160 g Ovsené vločky
 25 g Strúhaný kokos
 100 g Obielené jablko
 1 Banán
 2 Kokosový olej
 2 Mandľové maslo
 Škorica
 Stévia
1

Ovsené vločky spolu so strúhaným kokosom, škoricou a stéviou pomelieme v mixéri (blenderi).

2

Pridáme jablko a pomelieme. Následne pridáme banán a pomelieme na kašu.

3

Nakoniec pridáme kokosový olej a mandľové maslo a miešame dokiaľ nám nevznikne konzistentná hmota.

4

Vzniknuté cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 30 minút pri 190 °C.
(Ak bude mať problémy s formovaním cesta, namočte si lyžičku do vody).

V prípade histamínovej intolerancie z receptu vynecháme banán a pridáme viac jabĺčka.

Čo sa týka mandľového masla, väčšina histaminikov ho toleruje. No musíte vyskúšať sami na sebe. Vo švajčiarskom zozname je mandľové maslo označené číslom 1.

Ingrediencie

 160 g Ovsené vločky
 25 g Strúhaný kokos
 100 g Obielené jablko
 1 Banán
 2 Kokosový olej
 2 Mandľové maslo
 Škorica
 Stévia

Postup

1

Ovsené vločky spolu so strúhaným kokosom, škoricou a stéviou pomelieme v mixéri (blenderi).

2

Pridáme jablko a pomelieme. Následne pridáme banán a pomelieme na kašu.

3

Nakoniec pridáme kokosový olej a mandľové maslo a miešame dokiaľ nám nevznikne konzistentná hmota.

4

Vzniknuté cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 30 minút pri 190 °C.
(Ak bude mať problémy s formovaním cesta, namočte si lyžičku do vody).

Flapjack tyčinka: recept na banánovo-jablkový flapjack s mandľovým maslom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *