Print Options:

Hario V60 – domáca príprava kvalitnej kávy (postup vhodný aj pre začiatočníkov)

Porcie2 ServingsČas prípravy5 mins

Jeden z najjednoduchších spôsobov prípravy skvelej kávy v pohodlí domova. Alternatívna príprava v kávovare Hario V60 ponúka širokú škálu chutí kávy. Touto extrakciou totiž vieme dosiahnuť lepší chuťový profil kávy (v porovnaní napríklad s espresso kávovarmi).

Príprava kávy V60

 30 g Zrnková káva
 400 g Voda
 Hario V60
 1 Papierový filter
 Kuchynská váha
 Mlynček na kávu
 Rýchlovarná kanvica
1

Vodu zohrejeme na 90 °C a pomelieme 30 g kávy.

2

Kým sa zohrieva voda, pripravíme si filter - jemne ho ťaháme od seba v časti, kde je spoj. Následne ho utlačíme (lisujeme) aj na tej strane, kde je zohnutý, nech lepšie sadne do lievika (viď. video).

3

Filter prelejeme horúcou vodou a túto vodu vylejeme. Do lievika nasypeme pomletú kávu. Lievik jemne utrasieme, nech sa káva lepšie usadí.

4

Kávu zalejeme cca 30 g vody a necháme kvitnúť asi 30 sekúnd.

5

Potom krúživým pohybom dolejeme vodu do 400 g (vždy krúžime v smere hodinových ručičiek - pretože drážky v lieviku majú pravotočivý tvar, nie je v tom žiadna mágia :) ).

6

Zamiešame 5x v smere hodinových ručičiek a necháme prekvapkať.

Nutričné hodnoty

Servings 2