Print Options:

Výborná hrachová polievka zo žltého suchého hrachu

Porcie6 ServingsČas prípravy5 minsČas varenia1 hrCelkový čas1 hr 5 mins

Strukoviny sú supervýživnou súčasťou stravy. Žltý hrach patrí medzi strukoviny s vysokým obsahom bielkovín, enzýmov a vitamínov.

Hrachová polievka zo žltého suchého hrachu

 500 g Hrach žltý polený
 2 Cibuľa
 5 Cesnak
 Soľ, čierne korenie, kurkuma
 Opražená cibuľka (voliteľné)
1

Hrach namočíme do vody aspoň na 5 hodín (ideálne cez noc). Pred varením zlejeme vodu a hrach ešte 2x premyjeme.

2

Do hrnca pridáme hrach a vodu (tak, nech je hrach celý ponorený).

3

Varíme a priebežne vyberáme penu (vďaka tomu nás nebude nafukovať).

4

Keď sa pena už netvorí, pridáme cibuľu, cesnak, korenie, kurkumu a soľ. Varíme do zmäknutia (asi 1 hod). V prípade, že sa vám odparí veľké množstvo vody, dolejte ju.

5

Po uvarení rozmixujeme hrach a zeleninu ponorným mixérom dohladka.

Nutričné hodnoty

Servings 6