Print Options:

Kapustnica s klobásou, hubami, bravčovým mäsom a slivkami

Porcie6 ServingsČas prípravy15 minsČas varenia1 hr 20 minsCelkový čas1 hr 35 mins

Tradičná kapustnica je jedlo o ktorom naozaj platí, že čím viac je odstáta, tým lepšie chutí. Miešajú sa v nej skvelé chute, ktoré dodajú huby, klobása a najmä tajná ingrediencia - slivky.

Kapustnica s klobásou, hubami, bravčovým mäsom a slivkami

 ¾ ks Cibule (asi 400 g)
 125 g Bravčové mäso
 Soľ, čierne korenie, kurkuma
 125 g Kyslá kapusta
 6 ¼ g Sušené hríby
 25 g Klobása
 1 ¼ strúčikov Cesnaku
 37 ½ g Sušené slivky
 Mletá červená paprika
1

Na oleji speníme na­drobno po­kráj­anú cibuľu.

2

Pridáme na kocky pokrájané mäso. Ochutíme soľou, kurkumou a čiernym korením. Zalejeme vodou a dusíme pod pokrievkou do polomäkka (asi 30 min).

3

Pridáme kyslú kapustu a sušené huby. Znova zalejeme vodou a varíme domäkka.

4

Trochu neskôr pridáme aj na kocky nakrájaný cesnak, mletú červenú papriku, na kolieska nakrájanú klobásu a slivky. Chvíľku povaríme a môžeme podávať, najlepšie s čerstvým chlebíkom.

Nutričné hodnoty

Servings 1.5