Recepty
Netradičný jelení guláš/stew (AIP, paleo)By HankaV prípade, že máte tlakový alebo pomalý hrniec (rovnako ako ja) všetky suroviny pridáme naraz (okrem kroku č. 4). Doba dusenia sa tak výrazne skráti. Škrob pridáme po dovarení mäsa v pomalom hrnci.Cícerovo-tekvicovo-kokosová curry polievka (AIP)By HankaKapustnica s klobásou, hubami, bravčovým mäsom a slivkamiBy HankaTradičná kapustnica je jedlo o ktorom naozaj platí, že čím viac je odstáta, tým lepšie chutí. Miešajú sa v nej skvelé chute, ktoré dodajú huby, klobása a najmä tajná ingrediencia - slivky.Výborná hrachová polievka zo žltého suchého hrachuBy HankaStrukoviny sú supervýživnou súčasťou stravy. Žltý hrach patrí medzi strukoviny s vysokým obsahom bielkovín, enzýmov a vitamínov.Polievka z hokkaido tekvice (recept)By HankaHokkaido polievka má neodolateľnú chuť a výraznú oranžovú farbu. Navyše má málo kalórií a je výdatným zdrojom živín (obsahuje vitamín A a C, vitamíny B, vápnik, železo, draslík, beta-karotén). Pochutia si vegetariáni, rovnako ako mäsožravci, či ľudia s rôznymi obmedzeniami (laktózová intolerancia, celiakia, histamínová intolerancia).Salmorejo cordobés – studená paradajková polievka plná živínBy HankaSalmorejo zasýti viac ako gazpacho (podobná studená polievka). Prečo? Pretože salmorejo obsahuje navyše chlieb a extra panenský olivový olej. Olej mu dodáva lahodnú chuť. Pripravte si doma polievku priamo zo srdca Andalúzie!