Nepečený kešu cheesecake s jahodami (recept)
Nepečený kešu cheesecake s jahodami (recept)

Nepečený kešu cheesecake s jahodami (recept na VEGAN cheesecake)

Od hanka  , , ,   ,

september 23, 2018

Vyskúšajte tento skvelý RAW cheesecake. Je pripravený z kešu orechov, ktoré úplne nahradia mascarpone, tvaroh a iné mliečne prísady. Je úplne vhodný pre celiatikov, vegánov, či pre ľudí s laktózovou intoleranciou.

  • Príprava: 20 min
  • Varenie: 8 hod
  • Porcie: 12 porcií

Ingrediencie

Korpus

70 g Mandle

70 g Zmes orechov a semiačok

70 g Kokos strúhaný

7 PL Kokosový olej

štipka Škorica, stévia

Náplň

230 g Kešu (namočené na 2 h vo vode)

3 PL Kokosový olej

200 g Kokosové mlieko

55 g Med

štipka Vanilkový extrakt (voliteľné)

1 ks Šťava z citróna

Jahodový sorbet (voliteľné)

180 g Jahody mrazené (na 4 porcie)

Postup

Korpus

1Spodné cesto pripravíme tak, že v mixéri dôkladne rozmixujeme všetky prísady určené na korpus.

2[Zmes orechov a semiačok na korpus použijeme podľa chuti. Ja som použila mandle, tekvicové semiačka a vlašské orechy (ale môžete použiť kešu orechy, makadamie, či slnečnicové semiačka - zakaždým vám tak vznikne cheesecake s inou príchuťou).]

3Tortovú formu (ideálne s priemerom 20 - 22 cm) vystelieme potravinárskou fóliou - pre ľahšie vyberanie. Zmes utlačíme na spodok tortovej formy.

4Dáme mraziť aspoň na 15 minút. Zatiaľ si pripravíme náplň pre cheesecake.

Náplň

1Najprv najemno rozmixujeme kešu orechy.

2Pridáme ostatné suroviny a rozmixujeme úplne dohladka. Hmotu nalejeme na zamrazený korpus a dáme zachladiť (min 6 hod, ideálne cez noc).

Jahodový sorbet

1Jahody (alebo iné zmrazené ovocie) najprv necháme rozmraziť - cca 10 minút.

2Dôkladne rozmixujeme. Vzniknutým sorbetom pred podávaním polejeme náš cheesecake.

Vyskúšajte tento recept na nepečený cheesecake s jahodami (v prípade histamínovej intolerancie jahody vynecháme, ale môžete použiť hocijaké iné zamrazené ovocie, ktoré tolerujete).

00:00

0 Hodnotení

Všetky polia sú povinné pre pridanie hodnotenia.