Print Options:

Nepečený kešu cheesecake s jahodami (recept na VEGAN cheesecake)

Porcie12 ServingsČas prípravy20 minsČas varenia8 hrsCelkový čas8 hrs 20 mins

Vyskúšajte tento skvelý RAW cheesecake. Je pripravený z kešu orechov, ktoré úplne nahradia mascarpone, tvaroh a iné mliečne prísady. Je úplne vhodný pre celiatikov, vegánov, či pre ľudí s laktózovou intoleranciou.

Nepečený kešu cheesecake s jahodami (recept)

Korpus
 70 g Mandle
 70 g Zmes orechov a semiačok
 70 g Kokos strúhaný
 7 Kokosový olej
 Škorica, stévia
Náplň
 230 g Kešu (namočené na 2 h vo vode)
 3 Kokosový olej
 200 g Kokosové mlieko
 55 g Med
 Vanilkový extrakt (voliteľné)
 1 Šťava z citróna
Jahodový sorbet (voliteľné)
 180 g Jahody mrazené (na 4 porcie)
Korpus
1

Spodné cesto pripravíme tak, že v mixéri dôkladne rozmixujeme všetky prísady určené na korpus.

2

[Zmes orechov a semiačok na korpus použijeme podľa chuti. Ja som použila mandle, tekvicové semiačka a vlašské orechy (ale môžete použiť kešu orechy, makadamie, či slnečnicové semiačka - zakaždým vám tak vznikne cheesecake s inou príchuťou).]

3

Tortovú formu (ideálne s priemerom 20 - 22 cm) vystelieme potravinárskou fóliou - pre ľahšie vyberanie. Zmes utlačíme na spodok tortovej formy.

4

Dáme mraziť aspoň na 15 minút. Zatiaľ si pripravíme náplň pre cheesecake.

Náplň
5

Najprv najemno rozmixujeme kešu orechy.

6

Pridáme ostatné suroviny a rozmixujeme úplne dohladka. Hmotu nalejeme na zamrazený korpus a dáme zachladiť (min 6 hod, ideálne cez noc).

Jahodový sorbet
7

Jahody (alebo iné zmrazené ovocie) najprv necháme rozmraziť - cca 10 minút.

8

Dôkladne rozmixujeme. Vzniknutým sorbetom pred podávaním polejeme náš cheesecake.

Nutričné hodnoty

Servings 12