Print Options:

Omáčka bolognese bez paradajok (vhodná pri histamínovej intolerancii, AIP)

Porcie1 ServingČas prípravy10 minsČas varenia1 hr 30 minsCelkový čas1 hr 40 mins

Omáčka bolognese bez paradajok (vhodná pri histamínovej intolerancii, AIP)

 2 čl Olivový olej
 1 Cibuľa (asi 120g)
 2 Cvikle (170 g)
 1 Mrkva (55 g)namiesto mrkvy môžeme použiť petržlen
 2 strúčiky Cesnaku
 štipka Soľ
 ¼ čl Rozmarínu
 1 PL Jablčný ocot (8 ml)(pri HIT vynecháme)
 1 čl Med (7 g)
 400 g Mleté mäso
1

Na panvici zohrejeme olivový olej. Pridáme nadrobno nakrájanú zeleninu (cibuľa, cvikla, mrkva). Restujeme asi 5 minút.

2

Pridáme pretlačené strúčiky cesnaku a 250 ml vody. Ochutíme rozmarínom a soľou.

3

Zmes necháme variť pod pokrievkou cca 50 minút (alebo do zmäknutia zeleniny).

4

Zmes vložíme do mixéra. Pridáme ocot a med a poriadne rozmixujeme.

5

V rovnakej panvici zohrejeme 2 čl olivového oleja. Pridáme mleté mäso a varíme ho asi 10 min. Následne pridáme rozmixovanú cviklovú zmes a varíme ešte 10 min. Dochutíme soľou podľa chuti :)