RAW Ovsená kaša s kešu a jahodovým sorbetom (recept na vločky pripravené bez varenia)

AutorHanka
Hodnotenie DifficultyZačiatočník

Ovsené vločky sú jedlom ideálnym na raňajky, desiatu, či olovrant. Vločky sú výživným jedlom - nachádza sa v nich komplex zložených sacharidov, bielkovín a tuku (najmä nenasýtených mastných kyselín). Tiež obsahujú vitamíny B1, B6, vitamín E a minerálne látky ako vápnik, železo a zinok.

Ovsené vločky (recept) - ovsená kaša + kešu + jahodový sorbet
Porcie2 Servings
Čas prípravy10 hrs
 100 g Ovsené vločky
 200 g Voda/Mlieko (kravské alebo rastlinné)
 200 g Mrazené jahody
 25 g Kešu
 Škorica
 Stévia
1

Do väčšej misky (popr. hrnca) nasypeme ovsené vločky, stéviu a škoricu.

2

Zalejeme vodou alebo mliekom (namiesto kravského mlieka môžeme použiť mandľové, kokosové alebo iné rastlinné mlieko). Recept bude mať menej kalórií, ak použijeme vodu.

3

Všetko poriadne premiešame a necháme cez noc v chladničke.

4

Ráno vložíme jahody do mixéra a najemno ich pomelieme. Vzniknutým sorbetom oblejeme ovsené vločky. Ozdobíme kešu orieškami.

Keď ráno kašu vyberieme z chladničky, môžeme ju jesť priamo studenú alebo si ju zohrejeme.

Aby sa nám nezunovala, môžeme vyskúšať rôzne variácie. Podávame podľa chuti s čerstvým alebo sušeným ovocím, orieškami, semienkami, mletým kokosom, škoricou, čokoládou, jogurtom, džemom a pod. Chuti sa medze nekladú 🙂

Ingrediencie

 100 g Ovsené vločky
 200 g Voda/Mlieko (kravské alebo rastlinné)
 200 g Mrazené jahody
 25 g Kešu
 Škorica
 Stévia

Postup

1

Do väčšej misky (popr. hrnca) nasypeme ovsené vločky, stéviu a škoricu.

2

Zalejeme vodou alebo mliekom (namiesto kravského mlieka môžeme použiť mandľové, kokosové alebo iné rastlinné mlieko). Recept bude mať menej kalórií, ak použijeme vodu.

3

Všetko poriadne premiešame a necháme cez noc v chladničke.

4

Ráno vložíme jahody do mixéra a najemno ich pomelieme. Vzniknutým sorbetom oblejeme ovsené vločky. Ozdobíme kešu orieškami.

RAW Ovsená kaša s kešu a jahodovým sorbetom (recept na vločky pripravené bez varenia)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *