Pâté z Kuracej pečene s čiernymi ríbezľami

AutorHanka
Hodnotenie
Paté z Kuracej pečene s čiernymi ríbezľami
Porcie1 Serving
 500 g Kuracie pečienky
 1 PL Olivový olej
 1 väčšia Cibuľa
 1 hrsť Čierne ríbezle(môže sa vynechať alebo nahradiť 1/2 jablka)
 1 čl Soľ
 ½ čl Rozmarín (sušený)
1

Na panvicu vlejeme olivový olej a pridáme nakrájanú cibuľu, soľ a rozmarín. Cibuľu mierne osmažíme pokiaľ nezhnedne (asi 5 min).

2

Cibuľu rozmiestnime po okrajoch panvice a kuracie pečienky pridáme do jej stredu. Pečienky varíme asi 12 minút pod pokrievkou (vnútri by mali zostať mierne ružové - toto môžeme skontrolovať ich rozrezaním).

3

V mixéri do hladka rozmixujeme pečeň, cibuľu a čierne ríbezle. Dochutíme soľou podľa potreby.

4

Pâté z kuracej pečene podávame s pita chlebom alebo na jablku nakrájanom na plátky.

Recept na PITA chlieb TU:

Ingrediencie

 500 g Kuracie pečienky
 1 PL Olivový olej
 1 väčšia Cibuľa
 1 hrsť Čierne ríbezle(môže sa vynechať alebo nahradiť 1/2 jablka)
 1 čl Soľ
 ½ čl Rozmarín (sušený)

Postup

1

Na panvicu vlejeme olivový olej a pridáme nakrájanú cibuľu, soľ a rozmarín. Cibuľu mierne osmažíme pokiaľ nezhnedne (asi 5 min).

2

Cibuľu rozmiestnime po okrajoch panvice a kuracie pečienky pridáme do jej stredu. Pečienky varíme asi 12 minút pod pokrievkou (vnútri by mali zostať mierne ružové - toto môžeme skontrolovať ich rozrezaním).

3

V mixéri do hladka rozmixujeme pečeň, cibuľu a čierne ríbezle. Dochutíme soľou podľa potreby.

4

Pâté z kuracej pečene podávame s pita chlebom alebo na jablku nakrájanom na plátky.

Pâté z Kuracej pečene s čiernymi ríbezľami

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *