Pečené batáty s cesnakom, volským okom a zeleninou
Pečené batáty s cesnakom, volským okom a zeleninou

Pečené batáty s cesnakom, volským okom a zeleninou

Od hanka  , ,

október 2, 2018

Tieto pečené batáty síce nevyzerajú ako z tip-top kuchárskej knihy, ale zato chutia vynikajúco. Ak ste ešte sladké zemiaky neochutnali, môžete skúsiť napríklad tento ľahký recept.

  • Príprava: 5 min
  • Varenie: 15 min
  • Porcie: 2 porcie

Ingrediencie

1 ks Batát

2 ks Vajcia

3 ks Paradajky

2 ks Šalát ľadový (listy)

Cesnak na potretie

2 PL Olivový olej

1 strúčik Cesnak

štipka Soľ

Postup

1Sladké zemiaky umyjeme a nakrájame na kolieska. Zatiaľ si zohrejeme rúru na 190 °C.

2Batáty pečieme asi 15 minút (až kým nezmäknú).

3Nakrájame paradajky, natrháme listy šalátu a pripravíme volské oko.

4Cesnak roztlačíme, pridáme štipku soli a olivový olej. Touto zmesou potrieme pečené batáty.

Batáty (alebo sladké zemiaky) sú sladšie a upečú sa rýchlejšie ako klasické zemiaky. Preto sú vhodné napríklad vtedy, keď nemáte času nazvyš. V porovnaní so zemiakmi sú batáty tiež o niečo výživnejšie a majú menej kalórií.

Chutia skvelo upečené, či už čisté alebo potreté cesnakom. Ak nemáte radi cesnak, výborne sa hodia aj s ghee maslom.

Batáty sú tvrdšie a trochu ťažko krájajú. Preto si dávajte pri ich krájaní pozor na prsty! Na krájanie si vyberte radšej väčší a ostrý nôž.

Toto jedlo je naozaj rýchlovka. Je to vidno aj na fotke 🙂 Bola som hladná, ponáhľala som sa, a preto nezvýšil čas na finálnu úpravu jedla na tanieri.

00:00

0 Hodnotení

Všetky polia sú povinné pre pridanie hodnotenia.