Pečené batáty s cesnakom, volským okom a zeleninou

AutorHanka
Hodnotenie DifficultyZačiatočník

Tieto pečené batáty síce nevyzerajú ako z tip-top kuchárskej knihy, ale zato chutia vynikajúco. Ak ste ešte sladké zemiaky neochutnali, môžete skúsiť napríklad tento ľahký recept.

Pečené batáty s cesnakom, volským okom a zeleninou
Porcie2 Servings
Čas prípravy5 minsČas varenia15 minsCelkový čas20 mins
 1 Batát
 2 Vajcia
 3 Paradajky
 2 Šalát ľadový (listy)
Cesnak na potretie
 2 Olivový olej
 1 Cesnak
 Soľ
1

Sladké zemiaky umyjeme a nakrájame na kolieska. Zatiaľ si zohrejeme rúru na 190 °C.

2

Batáty pečieme asi 15 minút (až kým nezmäknú).

3

Nakrájame paradajky, natrháme listy šalátu a pripravíme volské oko.

4

Cesnak roztlačíme, pridáme štipku soli a olivový olej. Touto zmesou potrieme pečené batáty.

Batáty (alebo sladké zemiaky) sú sladšie a upečú sa rýchlejšie ako klasické zemiaky. Preto sú vhodné napríklad vtedy, keď nemáte času nazvyš. V porovnaní so zemiakmi sú batáty tiež o niečo výživnejšie a majú menej kalórií.

Chutia skvelo upečené, či už čisté alebo potreté cesnakom. Ak nemáte radi cesnak, výborne sa hodia aj s ghee maslom.

Batáty sú tvrdšie a trochu ťažko krájajú. Preto si dávajte pri ich krájaní pozor na prsty! Na krájanie si vyberte radšej väčší a ostrý nôž.

Toto jedlo je naozaj rýchlovka. Je to vidno aj na fotke 🙂 Bola som hladná, ponáhľala som sa, a preto nezvýšil čas na finálnu úpravu jedla na tanieri.

Ingrediencie

 1 Batát
 2 Vajcia
 3 Paradajky
 2 Šalát ľadový (listy)
Cesnak na potretie
 2 Olivový olej
 1 Cesnak
 Soľ

Postup

1

Sladké zemiaky umyjeme a nakrájame na kolieska. Zatiaľ si zohrejeme rúru na 190 °C.

2

Batáty pečieme asi 15 minút (až kým nezmäknú).

3

Nakrájame paradajky, natrháme listy šalátu a pripravíme volské oko.

4

Cesnak roztlačíme, pridáme štipku soli a olivový olej. Touto zmesou potrieme pečené batáty.

Pečené batáty s cesnakom, volským okom a zeleninou

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *