Print Options:

Pečené batáty s cesnakom, volským okom a zeleninou

Porcie2 ServingsČas prípravy5 minsČas varenia15 minsCelkový čas20 mins

Tieto pečené batáty síce nevyzerajú ako z tip-top kuchárskej knihy, ale zato chutia vynikajúco. Ak ste ešte sladké zemiaky neochutnali, môžete skúsiť napríklad tento ľahký recept.

Pečené batáty s cesnakom, volským okom a zeleninou

 1 Batát
 2 Vajcia
 3 Paradajky
 2 Šalát ľadový (listy)
Cesnak na potretie
 2 Olivový olej
 1 Cesnak
 Soľ
1

Sladké zemiaky umyjeme a nakrájame na kolieska. Zatiaľ si zohrejeme rúru na 190 °C.

2

Batáty pečieme asi 15 minút (až kým nezmäknú).

3

Nakrájame paradajky, natrháme listy šalátu a pripravíme volské oko.

4

Cesnak roztlačíme, pridáme štipku soli a olivový olej. Touto zmesou potrieme pečené batáty.

Nutričné hodnoty

Servings 2