Print Options:

Polievka z hokkaido tekvice (recept)

Porcie6 ServingsČas prípravy10 minsČas varenia15 minsCelkový čas25 mins

Hokkaido polievka má neodolateľnú chuť a výraznú oranžovú farbu. Navyše má málo kalórií a je výdatným zdrojom živín (obsahuje vitamín A a C, vitamíny B, vápnik, železo, draslík, beta-karotén). Pochutia si vegetariáni, rovnako ako mäsožravci, či ľudia s rôznymi obmedzeniami (laktózová intolerancia, celiakia, histamínová intolerancia).

Hokkaido polievka recept

 2 Hokkaido tekvica (cca 1,5 kg)
 185 g Mrkva
 1 Petržlen (asi 100 g)
 1 Cibuľa
 5 Cesnak
 1 Olivový olej (alebo tekvicový olej)
 10 g Tekvicové semiačka (na ozdobenie)
 Soľ, čierne korenie, kurkuma
1

Do hrnca vložíme ošúpanú, na kocky nakrájanú tekvicu (zbavenú jadierok). Zalejeme vriacou vodou tak, nech je tekvica úplne ponorená.

2

Pridáme mrkvu, petržlen, cibuľu a cesnak. Zeleninu varíme do zmäknutia (cca 15 minút). Osolíme a okoreníme podľa chuti.

3

Mixujeme ručným mixérom dohladka.

4

Hokkaido polievka chutí výborne so semiačkami a poliata olivovým alebo tekvicovým olejom.

5

Hustotu polievky môžeme regulovať množstvom vody.

Nutričné hodnoty

Servings 6