Kuskus môžeme pripraviť na sladko aj na slano. Skvelo sa hodí ku všetkým druhom omáčok. Vynikajúci je s čerstvou, rovnako ako s varenou zeleninou. Bonusom je jeho veľmi jednoduchá príprava, vhodná aj pre úplných začiatočníkov.
Ako pripraviť kuskus?
Do malého hrnca nasypeme kuskus a zalejeme rovnakým dielom horúcej vody (v tomto prípade 150 g). Osolíme, pomiešame a necháme odstať, pokiaľ kuskus nevsiakne vodu (asi 10 min).
Cibuľu a cesnak nakrájame na malé kocky a porestujeme na panvici. Pridáme nakrájanú cuketu a paradajky. Pod pokrývkou dusíme do zmäknutia.
Na taniere naberieme kuskus a polejeme uvarenou omáčkou. Podávame s čiernymi olivami a môžeme dochutiť olivovým olejom.
Ingrediencie
Postup
Ako pripraviť kuskus?
Do malého hrnca nasypeme kuskus a zalejeme rovnakým dielom horúcej vody (v tomto prípade 150 g). Osolíme, pomiešame a necháme odstať, pokiaľ kuskus nevsiakne vodu (asi 10 min).
Cibuľu a cesnak nakrájame na malé kocky a porestujeme na panvici. Pridáme nakrájanú cuketu a paradajky. Pod pokrývkou dusíme do zmäknutia.
Na taniere naberieme kuskus a polejeme uvarenou omáčkou. Podávame s čiernymi olivami a môžeme dochutiť olivovým olejom.