Šťavnatý Rib Eye steak s batátmi a grilovanou zeleninou

AutorHanka
Hodnotenie DifficultyZačiatočník

Rib Eye steak - má výraznú šťavnatú a plnú chuť vďaka prerastenej tukovej časti.
Batáty (alebo sladké zemiaky) sú super zdrojom vlákniny, bielkovín, železa, vápnika, vitamínu C a mnohých iných nutrientov.

rib eye steak s batátmi a zeleninou
Porcie2 Servings
Čas prípravy20 minsČas varenia15 minsCelkový čas35 mins
 300 g Rib Eye steak
 560 g Batáty
 4 Paradajky
 3 Cibule
 3 Šalátové listy
 Soľ
 Čierne korenie
1

Rozohrejeme gril na maximum a zatiaľ si ošúpeme batáty a cibuľu.

2

Paradajky a cibuľu nakrájame na polovice, batáty nakrájame na zhruba 1 cm plátky. Steak nasolíme a nakoreníme.

3

Zeleninu vložíme do rozpáleného grilu, ktorý sme predtým mierne potreli olivovým olejom. Grilujeme do mäkka.

4

Steak vložíme do rozpáleného grilu na 3 minúty (v prípade grilu tento čas vyšiel na prípravu well done steaku). Treba myslieť na to, že pri príprave steaku na kontaktnom grile je v grile vyššia teplota, a teda stačí menej času na tepelnú úpravu steaku.

5

Podávame s ľadovým šalátom a grilovanou zeleninou.

Vysoká roštenka (entrecôte) je mäso z krčnej časti hovädzieho mäsa, ktorá nie je veľmi namáhaná. Obsahuje tukové časti, ktoré jej dodávajú chuť, vôňu a šťavnatosť. V strede sa nachádza tukové oko, ktoré sa postaralo o jeho názov rib eye steak (eye znamená anglicky oko). Vysoká roštenka je veľmi mäkká a gurmáni ju označujú za najchutnejšiu časť hovädziny pre prípravu steakov. Toto mäso je veľmi kvalitné a je vhodné ako na grilovanie, tak aj na prípravu na panvici, pečenie, dusenie a všetky ostatné druhy tepelnej úpravy.

Ingrediencie

 300 g Rib Eye steak
 560 g Batáty
 4 Paradajky
 3 Cibule
 3 Šalátové listy
 Soľ
 Čierne korenie

Postup

1

Rozohrejeme gril na maximum a zatiaľ si ošúpeme batáty a cibuľu.

2

Paradajky a cibuľu nakrájame na polovice, batáty nakrájame na zhruba 1 cm plátky. Steak nasolíme a nakoreníme.

3

Zeleninu vložíme do rozpáleného grilu, ktorý sme predtým mierne potreli olivovým olejom. Grilujeme do mäkka.

4

Steak vložíme do rozpáleného grilu na 3 minúty (v prípade grilu tento čas vyšiel na prípravu well done steaku). Treba myslieť na to, že pri príprave steaku na kontaktnom grile je v grile vyššia teplota, a teda stačí menej času na tepelnú úpravu steaku.

5

Podávame s ľadovým šalátom a grilovanou zeleninou.

Šťavnatý Rib Eye steak s batátmi a grilovanou zeleninou

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *