Môj ryžový nákyp sa dá ľahko pripraviť aj bez mlieka. Ale chuťou vôbec nezaostáva! :) Pripraviť ho môžete s rôznym ovocím (s jablkami, čerešňami, broskyňami, so slivkami, či s marhuľami). V tomto recepte nie je použitý ani žiaden cukor, no jeho chuť je aj tak skvelá. Na recepte si pochutia aj malí aj veľkí.
Ryžu dáme variť. Pridáme štipku soli a stévie (voliteľne aj vanilkový extrakt).
Ku koncu varenia pridáme kokosové mlieko a brusnice a zamiešame. Chvíľu povaríme a ryžu necháme vychladnúť.
Roztopíme maslo a necháme ho mierne vychladnúť.
Rozbijeme vajíčka a oddelíme žĺtka od bielok. Žĺtka pridáme k maslu a premiešame. Túto zmes vmiešame do vychladnutej ryže.
Z bielkov vyšľaháme sneh a tiež ho vmiešame do ryže.
Do vymastenej formy na pečenie dáme polovicu ryže. Precedený kompót rovnomerne rozložíme na ryžu. Potom pridáme aj druhú časť ryže.
Pečieme na 180 °C cca 35 minút (alebo do zlatista).
Podávať môžeme poliate šťavou z kompótu alebo so snehom (recept na ryžový nákyp so snehom napíšem inokedy).
Servings 4