Print Options:

Šťavnatý ryžový nákyp s broskyňami (recept bez cukru a bez mlieka)

Porcie4 ServingsČas prípravy15 minsČas varenia35 minsCelkový čas50 mins

Môj ryžový nákyp sa dá ľahko pripraviť aj bez mlieka. Ale chuťou vôbec nezaostáva! :) Pripraviť ho môžete s rôznym ovocím (s jablkami, čerešňami, broskyňami, so slivkami, či s marhuľami). V tomto recepte nie je použitý ani žiaden cukor, no jeho chuť je aj tak skvelá. Na recepte si pochutia aj malí aj veľkí.

Šťavnatý ryžový nákyp s broskyňami (bez cukru a bez mlieka)

 350 g Ryža
 Soľ a stévia
 200 g Kokosové mlieko
 25 g Brusnice (sušené)
 30 g Maslo
 3 Vajcia
 200 g Malý kompót (horčicový pohár)
1

Ryžu dáme variť. Pridáme štipku soli a stévie (voliteľne aj vanilkový extrakt).

2

Ku koncu varenia pridáme kokosové mlieko a brusnice a zamiešame. Chvíľu povaríme a ryžu necháme vychladnúť.

3

Roztopíme maslo a necháme ho mierne vychladnúť.

4

Rozbijeme vajíčka a oddelíme žĺtka od bielok. Žĺtka pridáme k maslu a premiešame. Túto zmes vmiešame do vychladnutej ryže.

5

Z bielkov vyšľaháme sneh a tiež ho vmiešame do ryže.

6

Do vymastenej formy na pečenie dáme polovicu ryže. Precedený kompót rovnomerne rozložíme na ryžu. Potom pridáme aj druhú časť ryže.

7

Pečieme na 180 °C cca 35 minút (alebo do zlatista).

8

Podávať môžeme poliate šťavou z kompótu alebo so snehom (recept na ryžový nákyp so snehom napíšem inokedy).

Nutričné hodnoty

Servings 4