Print Options:

Šišky s jahodovou penou bez mlieka

Porcie1 Serving

Šišky s jahodovou penou sú takou nostalgickou pripomienkou detstva. Robievali nám ich v jedálni v škôlke... Takisto moja babka vedela spraviť perfektné šišky s jahodovou penou na vrchu. Prečítajte si recept na tieto šišky bez použitia mlieka.

Šišky s jahodovou penou

Šišky
 600 g Múka
 6 g Droždie
 48 g Brezový cukor/Kryštálový cukor
 3 Žĺtok
 240 g Kokosové mlieko
Jahodová pena
 3 Bielko
 120 g Brezový cukor/Kryštálový cukor
 6 PL Jahodový džem
Šišky
1

Zmiešame múku, droždie a brezový cukor. Pridáme žĺtok a vlažné kokosové mlieko (my sme použili 40 kokosového mlieka zmiešaného so 40 g vody). Poprípade podľa potreby dolejeme mlieko.

2

Vymiesime cesto, zakryjeme ho utierkou a dáme kysnúť na teplé miesto (napr. na radiátor). Cesto vykysne za cca 30 minút.

3

Po vykysnutí cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske. Formičkou z neho povykrajujeme kolieska (my sme nemali formičku, tak sme použili sklenený pohár). V strede každého kolieska urobíme prstom dierku.

4

Vyprážame dozlatista. Vyberieme z oleja a necháme aspoň na minútu na servítke odkvapkať od oleja.

Jahodová pena
5

Pokiaľ nám vykysne cesto, môžeme si pripraviť jahodovú penu. Bielka vyšľaháme s cukrom.

6

Pridáme džem a ešte chvíľu šľaháme, až pokiaľ má pena lepivú a tuhú konzistenciu. Jej objem sa zväčší na cca trojnásobok.