Niekto si nevie Vianoce bez likéru ani predstaviť. No vaječný likér chutí aj v lete :D Na prípravu môžeme použiť biely alebo hnedý rum (podľa preferencií). Oba chutia skvele!
Poriadne vyšľaháme žĺtka a vanilkový cukor. Pridáme med a kokosové mlieko. Všetky zložky miešame až do zhustnutia (5 - 10 min).
Nakoniec pridáme rum a ešte chvíľku šľaháme.
Prelejeme do čistej fľaše a skladujeme v chlade. Týmto receptom získame zhruba 1 l vaječného likéru.
Ak sa obávate salmonely, môžete žĺtka aj tepelne upraviť:
Zmiešame žĺtka, vanilkový cukor a kokosové mlieko. Vyšľaháme a zahrejeme na max 80 °C.
Ochladíme na 30 - 40 °C a pridáme med. Šľaháme do zhustnutia. Nakoniec pridáme rum a poriadne premiešame.