Ak ste na AIP diéte, poprípade skúšate nízkosacharidovú alebo ketogénnu stravu, nájsť recept na chutný chlieb môže byť náročné. Ak hľadáte recept s nízkym obsahom sacharidov, bez vajec, mliečnych výrobkov a orechov, dúfam, že sa vám tento recept bude páčiť 🙂
Rúru vyhrejeme na 150 °C.
Roztopíme kokosový olej a zmiešame ho s kokosovou múkou, soľou, sódou a oreganom.
V samostatnej miske zmiešame horúcu vodu a želatínu (slúži ako náhrada za vajíčko). Takto vzniknutú želatínovú zmes pridáme ku zmesi s kokosovou múkou a dobre premiešame.
Rukami z cesta vytvoríme 6 ks žemlí a poukladáme ich na plech. Pečieme cca 30 minút (dovtedy, kým bude vonkajšia strana každej žemle mierne opečená a chrumkavá).
Pred podávaním necháme vychladnúť. Vďaka tomu bude želatína lepšie držať pohromade výsledné pečivo (žemľa sa bude menej drobiť).
Ingrediencie
Postup
Rúru vyhrejeme na 150 °C.
Roztopíme kokosový olej a zmiešame ho s kokosovou múkou, soľou, sódou a oreganom.
V samostatnej miske zmiešame horúcu vodu a želatínu (slúži ako náhrada za vajíčko). Takto vzniknutú želatínovú zmes pridáme ku zmesi s kokosovou múkou a dobre premiešame.
Rukami z cesta vytvoríme 6 ks žemlí a poukladáme ich na plech. Pečieme cca 30 minút (dovtedy, kým bude vonkajšia strana každej žemle mierne opečená a chrumkavá).
Pred podávaním necháme vychladnúť. Vďaka tomu bude želatína lepšie držať pohromade výsledné pečivo (žemľa sa bude menej drobiť).