AIP žemľa na burgre (paleo, keto, bez vajec, bez orechov)

AutorHanka
Hodnotenie

Ak ste na AIP diéte, poprípade skúšate nízkosacharidovú alebo ketogénnu stravu, nájsť recept na chutný chlieb môže byť náročné. Ak hľadáte recept s nízkym obsahom sacharidov, bez vajec, mliečnych výrobkov a orechov, dúfam, že sa vám tento recept bude páčiť 🙂

AIP žemľa na burgre (paleo, keto, bez vajec, bez orechov)
Porcie6 Servings
Čas prípravy10 minsČas varenia30 minsCelkový čas40 mins
 50 g Kokosový olej
 70 g Kokosová múka
 Soľ
 ½ čl Sóda
 ½ čl Oregano sušené
 20 g Želatína
 120 g Voda
1

Rúru vyhrejeme na 150 °C.

2

Roztopíme kokosový olej a zmiešame ho s kokosovou múkou, soľou, sódou a oreganom.

3

V samostatnej miske zmiešame horúcu vodu a želatínu (slúži ako náhrada za vajíčko). Takto vzniknutú želatínovú zmes pridáme ku zmesi s kokosovou múkou a dobre premiešame.

4

Rukami z cesta vytvoríme 6 ks žemlí a poukladáme ich na plech. Pečieme cca 30 minút (dovtedy, kým bude vonkajšia strana každej žemle mierne opečená a chrumkavá).

5

Pred podávaním necháme vychladnúť. Vďaka tomu bude želatína lepšie držať pohromade výsledné pečivo (žemľa sa bude menej drobiť).

Ingrediencie

 50 g Kokosový olej
 70 g Kokosová múka
 Soľ
 ½ čl Sóda
 ½ čl Oregano sušené
 20 g Želatína
 120 g Voda

Postup

1

Rúru vyhrejeme na 150 °C.

2

Roztopíme kokosový olej a zmiešame ho s kokosovou múkou, soľou, sódou a oreganom.

3

V samostatnej miske zmiešame horúcu vodu a želatínu (slúži ako náhrada za vajíčko). Takto vzniknutú želatínovú zmes pridáme ku zmesi s kokosovou múkou a dobre premiešame.

4

Rukami z cesta vytvoríme 6 ks žemlí a poukladáme ich na plech. Pečieme cca 30 minút (dovtedy, kým bude vonkajšia strana každej žemle mierne opečená a chrumkavá).

5

Pred podávaním necháme vychladnúť. Vďaka tomu bude želatína lepšie držať pohromade výsledné pečivo (žemľa sa bude menej drobiť).

AIP žemľa na burgre (paleo, keto, bez vajec, bez orechov)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *