Rib Eye steak - má výraznú šťavnatú a plnú chuť vďaka prerastenej tukovej časti.
Batáty (alebo sladké zemiaky) sú super zdrojom vlákniny, bielkovín, železa, vápnika, vitamínu C a mnohých iných nutrientov.
Rozohrejeme gril na maximum a zatiaľ si ošúpeme batáty a cibuľu.
Paradajky a cibuľu nakrájame na polovice, batáty nakrájame na zhruba 1 cm plátky. Steak nasolíme a nakoreníme.
Zeleninu vložíme do rozpáleného grilu, ktorý sme predtým mierne potreli olivovým olejom. Grilujeme do mäkka.
Steak vložíme do rozpáleného grilu na 3 minúty (v prípade grilu tento čas vyšiel na prípravu well done steaku). Treba myslieť na to, že pri príprave steaku na kontaktnom grile je v grile vyššia teplota, a teda stačí menej času na tepelnú úpravu steaku.
Podávame s ľadovým šalátom a grilovanou zeleninou.
Vysoká roštenka (entrecôte) je mäso z krčnej časti hovädzieho mäsa, ktorá nie je veľmi namáhaná. Obsahuje tukové časti, ktoré jej dodávajú chuť, vôňu a šťavnatosť. V strede sa nachádza tukové oko, ktoré sa postaralo o jeho názov rib eye steak (eye znamená anglicky oko). Vysoká roštenka je veľmi mäkká a gurmáni ju označujú za najchutnejšiu časť hovädziny pre prípravu steakov. Toto mäso je veľmi kvalitné a je vhodné ako na grilovanie, tak aj na prípravu na panvici, pečenie, dusenie a všetky ostatné druhy tepelnej úpravy.
Ingrediencie
Postup
Rozohrejeme gril na maximum a zatiaľ si ošúpeme batáty a cibuľu.
Paradajky a cibuľu nakrájame na polovice, batáty nakrájame na zhruba 1 cm plátky. Steak nasolíme a nakoreníme.
Zeleninu vložíme do rozpáleného grilu, ktorý sme predtým mierne potreli olivovým olejom. Grilujeme do mäkka.
Steak vložíme do rozpáleného grilu na 3 minúty (v prípade grilu tento čas vyšiel na prípravu well done steaku). Treba myslieť na to, že pri príprave steaku na kontaktnom grile je v grile vyššia teplota, a teda stačí menej času na tepelnú úpravu steaku.
Podávame s ľadovým šalátom a grilovanou zeleninou.