Ľahký, rýchly a najmä chutný recept na proteínové guličky, z ktorých sa jednoducho vyformujú proteínové tyčinky. RAW či pečené, vždy chutia inak a vždy skvelo!
Datle namočíme aspoň na 1 hodinu do vody.
Arašidy pomelieme v kuchynskom mixéri. Pridáme sójový proteín a poriadne premiešame.
Vzniknutú zmes vysypeme do misky. Do prázdneho mixéra vložíme datle a pomixujeme ich na kašu.
Všetko spolu dôkladne premiešame a zo vzniknutého cesta vyformujeme guličky.
Tipy
- netreba pridávať žiaden cukor, pretože datle sú samy o sebe veľmi sladké
- namiesto guličiek môžeme vyformovať chutné proteínové tyčinky
- recept nemusí byť RAW - tyčinky môžete dať piecť na 1 hodinu pri 50 °C, kedy sa odparí prebytočná vlhkosť a vznikne nezameniteľná chuť
Ingrediencie
Postup
Datle namočíme aspoň na 1 hodinu do vody.
Arašidy pomelieme v kuchynskom mixéri. Pridáme sójový proteín a poriadne premiešame.
Vzniknutú zmes vysypeme do misky. Do prázdneho mixéra vložíme datle a pomixujeme ich na kašu.
Všetko spolu dôkladne premiešame a zo vzniknutého cesta vyformujeme guličky.