Hokkaido polievka má neodolateľnú chuť a výraznú oranžovú farbu. Navyše má málo kalórií a je výdatným zdrojom živín (obsahuje vitamín A a C, vitamíny B, vápnik, železo, draslík, beta-karotén). Pochutia si vegetariáni, rovnako ako mäsožravci, či ľudia s rôznymi obmedzeniami (laktózová intolerancia, celiakia, histamínová intolerancia).
Do hrnca vložíme ošúpanú, na kocky nakrájanú tekvicu (zbavenú jadierok). Zalejeme vriacou vodou tak, nech je tekvica úplne ponorená.
Pridáme mrkvu, petržlen, cibuľu a cesnak. Zeleninu varíme do zmäknutia (cca 15 minút). Osolíme a okoreníme podľa chuti.
Mixujeme ručným mixérom dohladka.
Hokkaido polievka chutí výborne so semiačkami a poliata olivovým alebo tekvicovým olejom.
Hustotu polievky môžeme regulovať množstvom vody.
Tí, ktorí môžu štipľavejšie - chutí výborne aj s čili papričkami.
Pre ešte krémovejšiu konzistenciu a tropickejšiu chuť môžete pridať kokosové mlieko.
Slnečnicové semiačka môžete nahradiť tekvicovými, ľanovými, sezamom alebo hocijakými inými semiačkami ktoré obľubujete.
Pridaním mrkvy do polievky bude oranžová hokkaido polievka ešte oranžovejšia 🙂
Ingrediencie
Postup
Do hrnca vložíme ošúpanú, na kocky nakrájanú tekvicu (zbavenú jadierok). Zalejeme vriacou vodou tak, nech je tekvica úplne ponorená.
Pridáme mrkvu, petržlen, cibuľu a cesnak. Zeleninu varíme do zmäknutia (cca 15 minút). Osolíme a okoreníme podľa chuti.
Mixujeme ručným mixérom dohladka.
Hokkaido polievka chutí výborne so semiačkami a poliata olivovým alebo tekvicovým olejom.
Hustotu polievky môžeme regulovať množstvom vody.