Síce to nie sú pravé "čokoládové cookies", no chuťou sa im veľmi približujú. Sú vhodné pre ľudí hlavne na AIP (protizápalovej strave), alebo pre histaminikov (keďže kakao je tu nahradené karobom). Avšak na tejto zdravej maškrte si pochutia aj bežní smrteľníci.
Predhrejeme rúru na 180 °C.
Príprava želatíny: v miske zmiešame želatínu s horúcou vodou. Počkáme 1 - 2 minúty a dobre premiešame.
Do želatínovej zmesi pridáme roztopený kokosový olej a med. Poriadne premiešame.
V miske zmiešame kokosovú múku, cassavovú múku a karob. Keď sú suché zložky dobre rozmiešané, pridáme ku nim vlhké (želatínovú zmes). Ak má zmes príliš suchú konzistenciu, pridáme teplú vodu.
Rukami vytvoríme z cesta malé guľky. Na plechu vystlanom papierom na pečenie ľahko zatlačíme na každú guľu a vytvarujeme cookies. Pečieme asi 15 minút.
Ingrediencie
Postup
Predhrejeme rúru na 180 °C.
Príprava želatíny: v miske zmiešame želatínu s horúcou vodou. Počkáme 1 - 2 minúty a dobre premiešame.
Do želatínovej zmesi pridáme roztopený kokosový olej a med. Poriadne premiešame.
V miske zmiešame kokosovú múku, cassavovú múku a karob. Keď sú suché zložky dobre rozmiešané, pridáme ku nim vlhké (želatínovú zmes). Ak má zmes príliš suchú konzistenciu, pridáme teplú vodu.
Rukami vytvoríme z cesta malé guľky. Na plechu vystlanom papierom na pečenie ľahko zatlačíme na každú guľu a vytvarujeme cookies. Pečieme asi 15 minút.