Tradičná kapustnica je jedlo o ktorom naozaj platí, že čím viac je odstáta, tým lepšie chutí. Miešajú sa v nej skvelé chute, ktoré dodajú huby, klobása a najmä tajná ingrediencia - slivky.

Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu.
Pridáme na kocky pokrájané mäso. Ochutíme soľou, kurkumou a čiernym korením. Zalejeme vodou a dusíme pod pokrievkou do polomäkka (asi 30 min).
Pridáme kyslú kapustu a sušené huby. Znova zalejeme vodou a varíme domäkka.
Trochu neskôr pridáme aj na kocky nakrájaný cesnak, mletú červenú papriku, na kolieska nakrájanú klobásu a slivky. Chvíľku povaríme a môžeme podávať, najlepšie s čerstvým chlebíkom.
Tipy
- Kapustu môžeme pre väčšie pohodlie pri jedení pokrájať na menšie kúsky.
- Niektorí kapustu premývajú predtým, ako ju použijú do varenia. Treba mať odsledované, aká je kapusta kyslá. Väčšinou bývajú kupované kapusty kyslejšie.
- Pre nízkosacharidovú verziu kapustnice vynecháme slivky.
- Cesnak, mletá červená paprika sa pridávajú až nakoniec z toho dôvodu, že varom menia svoje chuťové vlastnosti (môžu zhorknúť, čo je nežiaduce).
Ingrediencie
Postup
Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu.
Pridáme na kocky pokrájané mäso. Ochutíme soľou, kurkumou a čiernym korením. Zalejeme vodou a dusíme pod pokrievkou do polomäkka (asi 30 min).
Pridáme kyslú kapustu a sušené huby. Znova zalejeme vodou a varíme domäkka.
Trochu neskôr pridáme aj na kocky nakrájaný cesnak, mletú červenú papriku, na kolieska nakrájanú klobásu a slivky. Chvíľku povaríme a môžeme podávať, najlepšie s čerstvým chlebíkom.