Polievka z hokkaido tekvice (recept)

AutorHanka
Hodnotenie DifficultyZačiatočník

Hokkaido polievka má neodolateľnú chuť a výraznú oranžovú farbu. Navyše má málo kalórií a je výdatným zdrojom živín (obsahuje vitamín A a C, vitamíny B, vápnik, železo, draslík, beta-karotén). Pochutia si vegetariáni, rovnako ako mäsožravci, či ľudia s rôznymi obmedzeniami (laktózová intolerancia, celiakia, histamínová intolerancia).

Hokkaido polievka recept
Porcie6 Servings
Čas prípravy10 minsČas varenia15 minsCelkový čas25 mins
 2 Hokkaido tekvica (cca 1,5 kg)
 185 g Mrkva
 1 Petržlen (asi 100 g)
 1 Cibuľa
 5 Cesnak
 1 Olivový olej (alebo tekvicový olej)
 10 g Tekvicové semiačka (na ozdobenie)
 Soľ, čierne korenie, kurkuma
1

Do hrnca vložíme ošúpanú, na kocky nakrájanú tekvicu (zbavenú jadierok). Zalejeme vriacou vodou tak, nech je tekvica úplne ponorená.

2

Pridáme mrkvu, petržlen, cibuľu a cesnak. Zeleninu varíme do zmäknutia (cca 15 minút). Osolíme a okoreníme podľa chuti.

3

Mixujeme ručným mixérom dohladka.

4

Hokkaido polievka chutí výborne so semiačkami a poliata olivovým alebo tekvicovým olejom.

5

Hustotu polievky môžeme regulovať množstvom vody.

Tí, ktorí môžu štipľavejšie - chutí výborne aj s čili papričkami.

Pre ešte krémovejšiu konzistenciu a tropickejšiu chuť môžete pridať kokosové mlieko.

Slnečnicové semiačka môžete nahradiť tekvicovými, ľanovými, sezamom alebo hocijakými inými semiačkami ktoré obľubujete.

Pridaním mrkvy do polievky bude oranžová hokkaido polievka ešte oranžovejšia 🙂

Ingrediencie

 2 Hokkaido tekvica (cca 1,5 kg)
 185 g Mrkva
 1 Petržlen (asi 100 g)
 1 Cibuľa
 5 Cesnak
 1 Olivový olej (alebo tekvicový olej)
 10 g Tekvicové semiačka (na ozdobenie)
 Soľ, čierne korenie, kurkuma

Postup

1

Do hrnca vložíme ošúpanú, na kocky nakrájanú tekvicu (zbavenú jadierok). Zalejeme vriacou vodou tak, nech je tekvica úplne ponorená.

2

Pridáme mrkvu, petržlen, cibuľu a cesnak. Zeleninu varíme do zmäknutia (cca 15 minút). Osolíme a okoreníme podľa chuti.

3

Mixujeme ručným mixérom dohladka.

4

Hokkaido polievka chutí výborne so semiačkami a poliata olivovým alebo tekvicovým olejom.

5

Hustotu polievky môžeme regulovať množstvom vody.

Polievka z hokkaido tekvice (recept)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *