Rozmýšľate, čo pripraviť na večeru? Hľadáte niečo rýchle, zdravé a chutné? Rybacia pomazánka s maslom môže byť super voľba 🙂 Vyskúšajte túto light verziu s minimom tukov.
Rozmixujeme cibuľu. Pridáme tuniaka alebo inú obľúbenú rybu z konzervy a znova mixujeme.
Pridáme horčicu, maslo, soľ a korenie a poriadne rozmixujeme v blenderi (v tomto kroku pridáme aj ostatné nepovinné suroviny - napr. kokosové mlieko).
Necháme odležať v chladničke aspoň 1 hod. Môžeme podávať s paradajkami a natrhanými šalátovými listami.
Tipy
- Horčicu použite akýkoľvek druh máte radi (plnotučnú, kremžskú, dijónsku...) Môžete ich obmieňať a zakaždým tak docielite jemne inú príchuť.
- Masla kľudne pridajte viac - podľa chuti. Ja som sa snažila o nízkotučnú (ale zato plnochutnú) verziu 🙂
- Maslo môžete nahradiť za ghee maslo. Verte mi - vyskúšajte a neoľutujete!
- Takisto je super primiešať miso pastu. Získate tým jedinečnú chuť.
- V prípade nízkosacharidovej stravy nepoužijeme chlieb! Nám sa osvedčili napríklad:
- cuketa nakrájaná na kolieska a potretá pomazánkou
- alebo listy ľadového šalátu plnené rybacou pomazánkou.
- Moja mamina zvykla do pomazánky pridávať aj uvarené vajíčko. Dosiahnete tak nadýchanejšiu konzistenciu.
- Ak sa ponáhľate, pomazánku dajte na zopár minút do mrazničky. Schladí sa omnoho rýchlejšie 🙂
Voilá, slovenské tapas je na svete 🙂
Ingrediencie
Postup
Rozmixujeme cibuľu. Pridáme tuniaka alebo inú obľúbenú rybu z konzervy a znova mixujeme.
Pridáme horčicu, maslo, soľ a korenie a poriadne rozmixujeme v blenderi (v tomto kroku pridáme aj ostatné nepovinné suroviny - napr. kokosové mlieko).
Necháme odležať v chladničke aspoň 1 hod. Môžeme podávať s paradajkami a natrhanými šalátovými listami.