Rybacia pomazánka s maslom (z tuniaka alebo sardinky)

AutorHanka
Hodnotenie DifficultyZačiatočník

Rozmýšľate, čo pripraviť na večeru? Hľadáte niečo rýchle, zdravé a chutné? Rybacia pomazánka s maslom môže byť super voľba 🙂 Vyskúšajte túto light verziu s minimom tukov.

Rybacia pomazánka s maslom (z tuniaka)
Porcie3 Servings
Čas prípravy5 mins
 160 g Ryba z konzervy (tuniak/sardinka)
 1 Cibuľa (asi 120 g)
 1 Horčica (asi 20 g)
 20 g Maslo
 Soľ, čierne korenie
Nepovinné
 1 Kokosové mlieko (asi 15 g)
Obloha
 2 Paradajky
 2 Šalát ľadový (listy)
1

Rozmixujeme cibuľu. Pridáme tuniaka alebo inú obľúbenú rybu z konzervy a znova mixujeme.

2

Pridáme horčicu, maslo, soľ a korenie a poriadne rozmixujeme v blenderi (v tomto kroku pridáme aj ostatné nepovinné suroviny - napr. kokosové mlieko).

3

Necháme odležať v chladničke aspoň 1 hod. Môžeme podávať s paradajkami a natrhanými šalátovými listami.

Tipy

  • Horčicu použite akýkoľvek druh máte radi (plnotučnú, kremžskú, dijónsku...) Môžete ich obmieňať a zakaždým tak docielite jemne inú príchuť.
  • Masla kľudne pridajte viac - podľa chuti. Ja som sa snažila o nízkotučnú (ale zato plnochutnú) verziu 🙂
  • Maslo môžete nahradiť za ghee maslo. Verte mi - vyskúšajte a neoľutujete!
  • Takisto je super primiešať miso pastu. Získate tým jedinečnú chuť.
  • V prípade nízkosacharidovej stravy nepoužijeme chlieb! Nám sa osvedčili napríklad:
    • cuketa nakrájaná na kolieska a potretá pomazánkou
    • alebo listy ľadového šalátu plnené rybacou pomazánkou.
  • Moja mamina zvykla do pomazánky pridávať aj uvarené vajíčko. Dosiahnete tak nadýchanejšiu konzistenciu.
  • Ak sa ponáhľate, pomazánku dajte na zopár minút do mrazničky. Schladí sa omnoho rýchlejšie 🙂

Voilá, slovenské tapas je na svete 🙂

Rybacia pomazánka s maslom (z tuniaka alebo sardinky)

Ingrediencie

 160 g Ryba z konzervy (tuniak/sardinka)
 1 Cibuľa (asi 120 g)
 1 Horčica (asi 20 g)
 20 g Maslo
 Soľ, čierne korenie
Nepovinné
 1 Kokosové mlieko (asi 15 g)
Obloha
 2 Paradajky
 2 Šalát ľadový (listy)

Postup

1

Rozmixujeme cibuľu. Pridáme tuniaka alebo inú obľúbenú rybu z konzervy a znova mixujeme.

2

Pridáme horčicu, maslo, soľ a korenie a poriadne rozmixujeme v blenderi (v tomto kroku pridáme aj ostatné nepovinné suroviny - napr. kokosové mlieko).

3

Necháme odležať v chladničke aspoň 1 hod. Môžeme podávať s paradajkami a natrhanými šalátovými listami.

Rybacia pomazánka s maslom (z tuniaka alebo sardinky)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *