Vianočné opekance (bobáľky) s orechmi, makom alebo tvarohom

AutorHanka
Hodnotenie
Vianočné opekance (bobáľky) s orechmi, makom alebo tvarohom
Porcie1 Serving
 500 g Polohrubá múka
 1 Vajce
 1 PL Cukor
 250 g Mlieko
 ¼ sáčku Prášku do pečiva
 100 ml Kokosový olej
 štipka Soľ
 ½ kocky Droždia
Kvások
1

Kvások pripravíme tak, že najprv rozdrobíme droždie a zmiešame ho s 100 ml vlažného mlieka a 1 PL cukru.

2

Necháme nakysnúť na teplom mieste.

Cesto
3

Múku so soľou zmiešame s kváskom. Necháme vykysnúť aspoň 30 min.

4

Cesto dobre vypracujeme a vyvaľkáme na pomúčenej doske. Z cesta formujeme tenké 1 cm valčeky a naukladáme ich na plech.

5

Pečieme asi 11 min pri teplote 200 °C. Po upečení pokrájame valčeky na 2 cm kúsky. Takto vzniknuté opekance vložíme do misky.

6

Dáme zovrieť mlieko a polejeme ním opekance. Opekance posypeme obľúbenou posýpkou (makom, orechmi, či tvarom). Roztopíme maslo a polejeme ním opekance. Nakoniec opekance osladíme medom.

Ingrediencie

 500 g Polohrubá múka
 1 Vajce
 1 PL Cukor
 250 g Mlieko
 ¼ sáčku Prášku do pečiva
 100 ml Kokosový olej
 štipka Soľ
 ½ kocky Droždia

Postup

Kvások
1

Kvások pripravíme tak, že najprv rozdrobíme droždie a zmiešame ho s 100 ml vlažného mlieka a 1 PL cukru.

2

Necháme nakysnúť na teplom mieste.

Cesto
3

Múku so soľou zmiešame s kváskom. Necháme vykysnúť aspoň 30 min.

4

Cesto dobre vypracujeme a vyvaľkáme na pomúčenej doske. Z cesta formujeme tenké 1 cm valčeky a naukladáme ich na plech.

5

Pečieme asi 11 min pri teplote 200 °C. Po upečení pokrájame valčeky na 2 cm kúsky. Takto vzniknuté opekance vložíme do misky.

6

Dáme zovrieť mlieko a polejeme ním opekance. Opekance posypeme obľúbenou posýpkou (makom, orechmi, či tvarom). Roztopíme maslo a polejeme ním opekance. Nakoniec opekance osladíme medom.

Vianočné opekance (bobáľky) s orechmi, makom alebo tvarohom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *