Vyprážaná bedľa v cestíčku so šťavnatým šalátom

AutorHanka
Hodnotenie DifficultyZačiatočník

Bedľa vysoká sa často nesprávne označuje aj ako bedľa jedlá. Ako naznačuje jej názov, je jedlá a mimoriadne chutná huba. Pri zbere húb je treba dávať si pozor na zámenu s jedovatou muchotrávkou tigrovanou alebo bedličkou jedovatou.

Vyprážaná bedľa v cestíčku + šalát
Porcie2 Servings
Čas prípravy10 minsČas varenia5 minsCelkový čas15 mins
 4 Bedľa vysoká (klobúčiky)
 2 Vajcia (+ múka a strúhanka na trojobal)
 4 Šalát ľadový
 200 g Fazuľa červená
 Jarná cibuľka
1

Klobúčiky bedle obalíme v trojobale (múka - vajce - strúhanka) a osolíme.

2

Vypražíme v oleji z každej strany asi 3 - 4 min.

3

Pripravíme si šťavnatý šalát - natrháme listy ľadového šalátu, pridáme červenú fazuľku a jarnú cibuľku. Chutná a zdravá večera je na svete!

Bedľu skonzumujte čo najčerstvejšiu, najlepšie hneď po zbere. Vtedy totiž chutí najlepšie a navyše sa počas skladovania rýchlo kazí.

Ingrediencie

 4 Bedľa vysoká (klobúčiky)
 2 Vajcia (+ múka a strúhanka na trojobal)
 4 Šalát ľadový
 200 g Fazuľa červená
 Jarná cibuľka

Postup

1

Klobúčiky bedle obalíme v trojobale (múka - vajce - strúhanka) a osolíme.

2

Vypražíme v oleji z každej strany asi 3 - 4 min.

3

Pripravíme si šťavnatý šalát - natrháme listy ľadového šalátu, pridáme červenú fazuľku a jarnú cibuľku. Chutná a zdravá večera je na svete!

Vyprážaná bedľa v cestíčku so šťavnatým šalátom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *