Bedľa vysoká sa často nesprávne označuje aj ako bedľa jedlá. Ako naznačuje jej názov, je jedlá a mimoriadne chutná huba. Pri zbere húb je treba dávať si pozor na zámenu s jedovatou muchotrávkou tigrovanou alebo bedličkou jedovatou.
Klobúčiky bedle obalíme v trojobale (múka - vajce - strúhanka) a osolíme.
Vypražíme v oleji z každej strany asi 3 - 4 min.
Pripravíme si šťavnatý šalát - natrháme listy ľadového šalátu, pridáme červenú fazuľku a jarnú cibuľku. Chutná a zdravá večera je na svete!
Bedľu skonzumujte čo najčerstvejšiu, najlepšie hneď po zbere. Vtedy totiž chutí najlepšie a navyše sa počas skladovania rýchlo kazí.
Ingrediencie
Postup
Klobúčiky bedle obalíme v trojobale (múka - vajce - strúhanka) a osolíme.
Vypražíme v oleji z každej strany asi 3 - 4 min.
Pripravíme si šťavnatý šalát - natrháme listy ľadového šalátu, pridáme červenú fazuľku a jarnú cibuľku. Chutná a zdravá večera je na svete!