Tieto pečené batáty síce nevyzerajú ako z tip-top kuchárskej knihy, ale zato chutia vynikajúco. Ak ste ešte sladké zemiaky neochutnali, môžete skúsiť napríklad tento ľahký recept.
Sladké zemiaky umyjeme a nakrájame na kolieska. Zatiaľ si zohrejeme rúru na 190 °C.
Batáty pečieme asi 15 minút (až kým nezmäknú).
Nakrájame paradajky, natrháme listy šalátu a pripravíme volské oko.
Cesnak roztlačíme, pridáme štipku soli a olivový olej. Touto zmesou potrieme pečené batáty.
Batáty (alebo sladké zemiaky) sú sladšie a upečú sa rýchlejšie ako klasické zemiaky. Preto sú vhodné napríklad vtedy, keď nemáte času nazvyš. V porovnaní so zemiakmi sú batáty tiež o niečo výživnejšie a majú menej kalórií.
Chutia skvelo upečené, či už čisté alebo potreté cesnakom. Ak nemáte radi cesnak, výborne sa hodia aj s ghee maslom.
Batáty sú tvrdšie a trochu ťažko krájajú. Preto si dávajte pri ich krájaní pozor na prsty! Na krájanie si vyberte radšej väčší a ostrý nôž.
Toto jedlo je naozaj rýchlovka. Je to vidno aj na fotke 🙂 Bola som hladná, ponáhľala som sa, a preto nezvýšil čas na finálnu úpravu jedla na tanieri.
Ingrediencie
Postup
Sladké zemiaky umyjeme a nakrájame na kolieska. Zatiaľ si zohrejeme rúru na 190 °C.
Batáty pečieme asi 15 minút (až kým nezmäknú).
Nakrájame paradajky, natrháme listy šalátu a pripravíme volské oko.
Cesnak roztlačíme, pridáme štipku soli a olivový olej. Touto zmesou potrieme pečené batáty.