Máte chuť na zdravú maškrtu? Flapjack tyčinka je skvelou pochúťkou, či už chcete zahnať hlad v čase desiaty, olovrantu, alebo potrebujete rýchle raňajky.
Ovsené vločky spolu so strúhaným kokosom, škoricou a stéviou pomelieme v mixéri (blenderi).
Pridáme jablko a pomelieme. Následne pridáme banán a pomelieme na kašu.
Nakoniec pridáme kokosový olej a mandľové maslo a miešame dokiaľ nám nevznikne konzistentná hmota.
Vzniknuté cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 30 minút pri 190 °C.
(Ak bude mať problémy s formovaním cesta, namočte si lyžičku do vody).
V prípade histamínovej intolerancie z receptu vynecháme banán a pridáme viac jabĺčka.
Čo sa týka mandľového masla, väčšina histaminikov ho toleruje. No musíte vyskúšať sami na sebe. Vo švajčiarskom zozname je mandľové maslo označené číslom 1.
Ingrediencie
Postup
Ovsené vločky spolu so strúhaným kokosom, škoricou a stéviou pomelieme v mixéri (blenderi).
Pridáme jablko a pomelieme. Následne pridáme banán a pomelieme na kašu.
Nakoniec pridáme kokosový olej a mandľové maslo a miešame dokiaľ nám nevznikne konzistentná hmota.
Vzniknuté cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 30 minút pri 190 °C.
(Ak bude mať problémy s formovaním cesta, namočte si lyžičku do vody).