Lečo s vajcom je ľahký, rýchly a výživný recept. Zeleninu na jeho prípravu môžete použiť akúkoľvek, avšak paradajky, paprika a cibuľa sú tradičné prísady - ako od babičky 🙂
Cibuľu nakrájame na kocky a smažíme ju na rozpálenom oleji dozlatista.
Pridáme nakrájanú papriku, podlejeme vodou a varíme ju, až kým nezmäkne (asi 5 min).
Pridáme aj paradajky, soľ a čierne korenie a všetko premiešame. Paradajky dusíme domäkka pod pokrývkou.
Na panvicu pred dokončením vmiešame vajíčka a varíme pokiaľ vajíčko mierne nestuhne. Podávame ozdobené bazalkou.
Papriku radšej varím dlhšie, nech je poriadne mäkká. Leču tak dodá lahodnejšiu a vláčnejšiu chuť.
Z vajíčok do zmesi najprv vmiešam bielka a po vypnutí ohrevu aj žĺtka, ktoré nechám na teplej platni pomaly dojsť. Žĺtka totiž ťažšie znášajú vysoké teploty a takto sa snažím zabrániť zničeniu živín v nich.
Chcete leču dodať novú sviežu chuť? Vyskúšajte nový recept na lečo s cuketou a vajcom.
Ingrediencie
Postup
Cibuľu nakrájame na kocky a smažíme ju na rozpálenom oleji dozlatista.
Pridáme nakrájanú papriku, podlejeme vodou a varíme ju, až kým nezmäkne (asi 5 min).
Pridáme aj paradajky, soľ a čierne korenie a všetko premiešame. Paradajky dusíme domäkka pod pokrývkou.
Na panvicu pred dokončením vmiešame vajíčka a varíme pokiaľ vajíčko mierne nestuhne. Podávame ozdobené bazalkou.