Vyskúšajte tento skvelý RAW cheesecake. Je pripravený z kešu orechov, ktoré úplne nahradia mascarpone, tvaroh a iné mliečne prísady. Je úplne vhodný pre celiatikov, vegánov, či pre ľudí s laktózovou intoleranciou.
Spodné cesto pripravíme tak, že v mixéri dôkladne rozmixujeme všetky prísady určené na korpus.
[Zmes orechov a semiačok na korpus použijeme podľa chuti. Ja som použila mandle, tekvicové semiačka a vlašské orechy (ale môžete použiť kešu orechy, makadamie, či slnečnicové semiačka - zakaždým vám tak vznikne cheesecake s inou príchuťou).]
Tortovú formu (ideálne s priemerom 20 - 22 cm) vystelieme potravinárskou fóliou - pre ľahšie vyberanie. Zmes utlačíme na spodok tortovej formy.
Dáme mraziť aspoň na 15 minút. Zatiaľ si pripravíme náplň pre cheesecake.
Najprv najemno rozmixujeme kešu orechy.
Pridáme ostatné suroviny a rozmixujeme úplne dohladka. Hmotu nalejeme na zamrazený korpus a dáme zachladiť (min 6 hod, ideálne cez noc).
Jahody (alebo iné zmrazené ovocie) najprv necháme rozmraziť - cca 10 minút.
Dôkladne rozmixujeme. Vzniknutým sorbetom pred podávaním polejeme náš cheesecake.
Vyskúšajte tento recept na nepečený cheesecake s jahodami (v prípade histamínovej intolerancie jahody vynecháme, ale môžete použiť hocijaké iné zamrazené ovocie, ktoré tolerujete).
Ingrediencie
Postup
Spodné cesto pripravíme tak, že v mixéri dôkladne rozmixujeme všetky prísady určené na korpus.
Tortovú formu (ideálne s priemerom 20 - 22 cm) vystelieme potravinárskou fóliou - pre ľahšie vyberanie. Zmes utlačíme na spodok tortovej formy.
Dáme mraziť aspoň na 15 minút. Zatiaľ si pripravíme náplň pre cheesecake.
Najprv najemno rozmixujeme kešu orechy.
Pridáme ostatné suroviny a rozmixujeme úplne dohladka. Hmotu nalejeme na zamrazený korpus a dáme zachladiť (min 6 hod, ideálne cez noc).
Jahody (alebo iné zmrazené ovocie) najprv necháme rozmraziť - cca 10 minút.
Dôkladne rozmixujeme. Vzniknutým sorbetom pred podávaním polejeme náš cheesecake.