Omáčka bolognese bez paradajok (vhodná pri histamínovej intolerancii, AIP)

AutorHanka
Hodnotenie DifficultyZačiatočník
Omáčka bolognese bez paradajok (vhodná pri histamínovej intolerancii, AIP)
Porcie1 Serving
Čas prípravy10 minsČas varenia1 hr 30 minsCelkový čas1 hr 40 mins
 2 čl Olivový olej
 1 Cibuľa (asi 120g)
 2 Cvikle (170 g)
 1 Mrkva (55 g)namiesto mrkvy môžeme použiť petržlen
 2 strúčiky Cesnaku
 štipka Soľ
 ¼ čl Rozmarínu
 1 PL Jablčný ocot (8 ml)(pri HIT vynecháme)
 1 čl Med (7 g)
 400 g Mleté mäso
1

Na panvici zohrejeme olivový olej. Pridáme nadrobno nakrájanú zeleninu (cibuľa, cvikla, mrkva). Restujeme asi 5 minút.

2

Pridáme pretlačené strúčiky cesnaku a 250 ml vody. Ochutíme rozmarínom a soľou.

3

Zmes necháme variť pod pokrievkou cca 50 minút (alebo do zmäknutia zeleniny).

4

Zmes vložíme do mixéra. Pridáme ocot a med a poriadne rozmixujeme.

5

V rovnakej panvici zohrejeme 2 čl olivového oleja. Pridáme mleté mäso a varíme ho asi 10 min. Následne pridáme rozmixovanú cviklovú zmes a varíme ešte 10 min. Dochutíme soľou podľa chuti 🙂

V tomto recepte som použila bezlepkové cestoviny z lidlu (Zloženie: 100 % mletá červená šošovica).

Ingrediencie

 2 čl Olivový olej
 1 Cibuľa (asi 120g)
 2 Cvikle (170 g)
 1 Mrkva (55 g)namiesto mrkvy môžeme použiť petržlen
 2 strúčiky Cesnaku
 štipka Soľ
 ¼ čl Rozmarínu
 1 PL Jablčný ocot (8 ml)(pri HIT vynecháme)
 1 čl Med (7 g)
 400 g Mleté mäso

Postup

1

Na panvici zohrejeme olivový olej. Pridáme nadrobno nakrájanú zeleninu (cibuľa, cvikla, mrkva). Restujeme asi 5 minút.

2

Pridáme pretlačené strúčiky cesnaku a 250 ml vody. Ochutíme rozmarínom a soľou.

3

Zmes necháme variť pod pokrievkou cca 50 minút (alebo do zmäknutia zeleniny).

4

Zmes vložíme do mixéra. Pridáme ocot a med a poriadne rozmixujeme.

5

V rovnakej panvici zohrejeme 2 čl olivového oleja. Pridáme mleté mäso a varíme ho asi 10 min. Následne pridáme rozmixovanú cviklovú zmes a varíme ešte 10 min. Dochutíme soľou podľa chuti 🙂

Omáčka bolognese bez paradajok (vhodná pri histamínovej intolerancii, AIP)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *